На Кіровоградщині діятиме обласна асоціація органів місцевого самоврядування, повідомив днями голова обласної ради Микола Ковальчук під час засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування. Рішення про її створення було одностайно прийнято на установчих зборах цього добровільного неприбуткового об’єднання.
Сприяння ефективному здійсненню місцевими радами Кіровоградської області своїх повноважень, місцевому і регіональному розвитку, узгодженню дій задля захисту прав та інтересів територіальних громад є основною метою створення асоціації. На думку Миколи Михайловича, це — подія для Кіровоградщини. Подія історична, адже вперше створюється юридична особа, на яку покладено функції з організації реформування місцевого самоврядування і вирішення багатьох інших актуальних питань регіонального розвитку.
Ініціаторами об’єднання виступили Кіровоградська обласна, Кіровоградська районна, Гайворонська міська, Онуфріївська та Павлиська селищні ради. До складу правління увійшло три території. Головою обласної асоціації обрано Миколу Ковальчука. Планується, що зі збільшенням кількісного складу членів добровільного об’єднання переглядатиметься і склад його правління. Важливо, щоб кожен орган місцевого самоврядування базового рівня був представлений пропорційно — такою є позиція голови асоціації та її членів. Уже найближчим часом очікується, що до членства в добровільному об’єднанні долучаться Новоархангельська і Знам’янська районні ради.
Кіровоград.
На знімку: Микола Ковальчук: «Статут обласної асоціації органів місцевого самоврядування складено з урахуванням пропозицій кожного її члена».
Фото автора.