У міського голови Олександрії Степана Цапюка алергія на кожного, хто критично оцінює діяльність влади другого за значенням і кількістю населення міста Кіровоградщини. На останньому засіданні виконкому він пообіцяв провести акредитацію журналістів, присутніх на засіданнях виконкому та сесіях міської ради.

До того ж, акредитація в його розумінні — це спосіб з’ясувати, хто з них і де реально працює, які видатки від зарплати відраховує в соціальні фонди, бо дуже вже багато «самозванців» від журналістики збирають у виконкомі інформацію лише з тим, щоб (цитата) «розносити бруд в Інтернеті!» Схоже, Степану Кириловичу дискомфортно від конституційних свобод, котрі дозволяють будь-якому громадянину України бути присутнім на сесіях рад, засіданнях виконкомів, навіть поточних нарадах і не передбачають заведення особистих справ на кожного з опонентів чинної влади.

Насправді ж у розореному шахтарському містечку є про що писати, і всі, кому болить за долю міста і краю, втомилися від гри в мовчанку. А градоначальнику здається, що під ним вибивають крісло — акціями протесту під стінами виконкому, інтернет-публікаціями, громадською критикою.

 

Кіровоградська область.