Через блокування поставок вугілля із зони АТО Придніпровська ТЕС перебуває на межі припинення виробництва тепла й електроенергії. Тому півмільйона домогосподарств можуть залишитися без світла і третина жителів Дніпропетровська — без тепла.
Як повідомили журналістів у прес-службі ДТЕК, запас вугілля становить близько 3,5 тисячі тонн. Тобто енергосистема України недоодержує мінімум 150 МВт щодоби. За словами директора ДТЕК Придніпровська ТЕС Андрія Ніколаєва, зараз працює один енергоблок потужністю 150 МВт з мінімальним навантаженням, який підтримує поставки тепла жителям лівобережного Дніпропетровська.
— У режимі катастрофічної нестачі палива станція пропрацювала чотири місяці, ми вичерпали всі доступні нам ресурси, — розповів він. — Міністерство енергетики та вугільної промисловості України знає про ситуацію, що склалася, і ми сподіваємося на активні дії.
Для запобігання колапсу енергетики було прийнято рішення за відсутності вугілля спалювати газ, незважаючи на його дефіцит і високу вартість. Таким чином, виробництво електроенергії подорожчає в 2,5 разу.
Тим часом міська влада стверджує, що загрози відключення житлових будинків від тепла, яке подається від Придніпровської теплоелектростанції, немає. Про це заявив після робочої зустрічі з керівництвом станції перший заступник міського голови Анатолій Крупський.
Дніпропетровська область.
 
ДОВІДКА 
 
ДТЕК Придніпровська ТЕС є безальтернативним джерелом тепла й одним із ключових виробників електроенергії в регіоні. Кількість електроенергії, яку виробляє станція, можна порівняти з 76% потреби населення і промисловості Дніпропетровська. Станція живить електроенергією 18 високовольтних ліній, по яких вона подається на промислові підприємства, населенню, у сусідні регіони.