Представники п’яти політичних сил, загалом 26 депутатів Вінницької райради, вимагають звільнення заступника голови бютівця Сергія Сітарського.
У попередньому скликанні 
С. Сітарський керував райрадою, коли на місцевих виборах у регіоні перемогло ВО «Батьківщина». Після приходу до влади «регіоналів» він став заступником голови райради. Тепер опозиційного посадовця планують «посунути» і з цієї посади. Зробити це мають намір 27 квітня. Саме тоді на сесії Вінницької райради розглядатимуть питання про дострокове припинення повноважень заступника голови ради Сергія Сітарського. Питання вже включено до порядку денного сесії.
С. Сітарський каже, що нітрохи не сумнівається в тому, що «переворот» у райраді затіяли з однією метою — обрати на його місце людину, яка з головою порине в роботу на виборах. Робиться все це не тільки безцеремонно, а й з порушенням чинного законодавства, стверджує співрозмовник.
— У Законі «Про місцеве самоврядування» чітко сказано, що кандидатуру на посаду заступника голови обговорюють на постійних комісіях, — каже Сергій Сітарський. — Але ніхто цього не робив. Та й зібрана кількість голосів ще недостатня для відставки — треба мати не 26, а 34 депутатські голоси! 
Об’єднавши зусилля, владні та провладні сили можуть підписати «вирок» Вінницькому району як територіальній одиниці, — продовжує С. Сітарський. — Місто давно має далекосяжні плани на розширення території. Інакше з якої радості представники «Совісті» так активно стараються! З часом події можуть розвиватися за таким сценарієм: навколишні села Вінницька міськрада прибере під своє крило. Частину земель віддасть під забудову багатіям, визначить місце для смітника. Нині наша фракція виступає проти створення полігона побутових відходів. Про це добре знають у міськраді, тому треба усунути опозиціонера. Села, які подалі від обласного центру, приєднають до інших районів. Якщо нинішній владі дозволити запустити такий механізм, то потім його вже ніхто не зупинить.
Коментар Станіслава Щербатого, голови Вінницької районної ради: «Це право депутатів ініціювати винесення питання про припинення повноважень. Для внесення такої пропозиції потрібно, щоб її підтримала одна третина депутатського корпусу. В нас у райраді 66 депутатів. Третина становить 22 депутати, а звернення про відставку підписали 26 обранців. Тож тут усе законно. Причина появи такої ініціативи мені не відома. Наша рада багатопартійна. Найбільше представництво має БЮТ — 18 депутатів, 15 — від партії «Совість України», 14 — від Партії регіонів, яку я представляю. Однак підпису регіоналів під зверненням я не бачив. Тому претензії щодо того, що це наша сила причетна до такої ініціативи, безпідставні. Принаймні особисто я, як то мовиться, до цього не доклав рук. Для прийняття рішення потрібно, щоб за нього проголосували 34 депутати. Як буде насправді, побачимо. У порядок денний питання вже внесли. Але до початку сесії ще достатньо часу, все може бути...»
 
Вінницька область.