27 березня, в Міжнародний день театру, художньому керівнику Донецького національного академічного українського музично-драматичного театру Марку Бровуну Наказом Президента України №216/2012 присвоєно звання «Народний артист України».

Свій новий статус Марко Бровун розглядає як оцінку діяльності всього колективу. «Тут, — каже він, — один у полі не воїн. І я пишаюся, що мені вдалося зібрати команду по-справжньому палаючих творчістю людей».

Під керівництвом Марка Бровуна колектив театру вийшов на новий якісний рівень, має найвищі досягнення у творчості та виробництві. Це один із найбільш відвідуваних театрів України. Показник «наповненість зали» на сьогодні сягнув 97,5%. Зрештою, театр є справжнім острівцем української культури в російськомовному регіоні.

Свою стратегію розвитку художній керівник будує з урахуванням досвіду корифеїв українського театру, які віднайшли можливість поєднувати з драматичною грою спів і танець. Музично-драматичний театр — це абсолютно унікальне явище в світі, переконаний Марко Бровун, і Донецький національний є типовим його представником. У театрі сформовано чотири повноцінні творчі підрозділи — це артисти драми, сучасний балет, артисти-вокалісти, а також потужний естрадно-симфонічний оркестр. Донецький глядач звик, що артисти балету можуть співати, вокалісти — грати драматичні ролі, а актори драми взагалі універсальні. Це дає змогу постійно розширювати репертуарний лист, втілювати на сцені кращі зразки української класики, зарубіжної та сучасної драматургії, урізноманітнювати жанрову палітру та експериментувати.

Марко Бровун зауважує: «У присвоєному мені званні враховано одночасно командну роботу і результат керівництва однієї людини, а тому це — спільне визнання. Ми зможемо ще не раз здивувати наших глядачів».