Хворі на ниркову недостатність погрожують акціями протесту і продовжують відстоювати своє право лікуватися саме в цьому приватному медичному закладі. Вони вважають послуги «Фрезеніусу» значно якіснішими від тих, що надаються в обласній лікарні, куди їх силоміць намагаються перевести.
Щоб допомогти розібратися в ситуації, що склалася, до Черкас приїздила народний депутат України, голова Комітету з питань охорони здоров’я Верховної Ради України Тетяна Бахтеєва. Парламентарій взяла участь у зустрічі керівництва «Фрезеніусу», представників обласної влади, обласного управління охорони здоров’я та пацієнтів приватної клініки. У ході перемовин Тетяна Бахтеєва звернула увагу німецьких інвесторів на те, що в Черкаській області є достатня кількість комунальних медичних центрів, котрі надають послуги гемодіалізу. До того ж — за значно доступнішою ціною, ніж це робить «Фрезеніус».
Водночас, за словами пацієнтки німецької клініки Галини Опалінської, народний депутат зазначила також, що зарубіжна приватна структура повинна зрозуміти становище держави, в якій зараз сутужно з бюджетними ресурсами. Керівники ж черкаського «Фрезеніусу» нагадали, що упродовж останніх півтора року клініка надає послуги своїм пацієнтам безплатно.
«Якщо обласна влада й надалі відмовлятиметься від співпраці з «Фрезеніусом», — сказала Галина Опалінська, — ми, хворі на ниркову недостатність, прийдемо помирати під вікна облдержадміністрації...»
Щоб остаточно розв’язати вузол проблем з німецьким «Фрезеніусом», до Черкас прибула комісія Міністерства охорони здоров’я України.