Вечірнє засідання 13 березня
Голова Верховної Ради Володимир Литвин поінформував депутатів про зустріч представників депутатських фракцій і груп, що входять до парламентської більшості, з Президентом України Віктором Януковичем. Опозиційні фракції «БЮТ-«Батьківщина» і «НУ-НС» на зустріч не прийшли. За його словами, обговорювалися питання взаємодії трьох гілок влади у розв’язанні тих завдань, що стоять перед країною в такий відповідальний момент, який пов’язаний з необхідністю прийняття складних, відповідальних рішень. Учасники зустрічі домовились про те, що Кабінету Міністрів необхідно активніше працювати з парламентськими комітетами та фракціями, регулярно проводити зустрічі для обміну думками. Зокрема, звернути увагу на якість і комплексність законопроектів, які пропонуються до розгляду Верховною Радою. А також йшлося про необхідність прийняття рішень соціального характеру, визначених як соціальні ініціативи Президента.
Народні депутати ухвалили низку законопроектів у першому читанні. Зокрема, проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, який доповіла голова Комітету з питань охорони здоров’я Тетяна Бахтеєва, передбачає заборонити паління у закладах громадського харчування, у відкритих та закритих спортивних спорудах, на стадіонах, у закладах культури. 
У схваленому за основу проекті закону про особливості здійснення закупівель в окремих сферах господарської діяльності пропонується встановити порогові значення для закупівель, до яких застосовуватиметься цей закон: якщо вартість закупівель товарів чи послуг дорівнює або перевищує 2,5 мільйона гривень, а робіт — 5,5 мільйона гривень.
Потім на розгляд парламенту було винесено сім законопроектів про внесення змін до Податкового кодексу України — від уряду та депутатські. Голова Комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік зауважив, що комітет узагальнив усі ці проекти, окрім одного, і запропонував прийняти за основу узагальнений законопроект. Зокрема, пропонується удосконалити деякі норми Податкового кодексу щодо спрощення процедур взяття на облік платників податків. Зрештою узагальнений законопроект було прийнято за основу 258 голосами.
Схвалений за основу і  проект змін до Закону «Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи».