Список найбільших боржників зі сплати податків до Пенсійного фонду оприлюднили у Вінниці. З ініціативи керівника обласного відділення фонду Миколи Черненка його розмістили в місцевих друкованих ЗМІ та на інтернет-сайтах.
Найбільше коштів заборгувало пенсіонерам ТОВ «Вінницька підшипникова компанія». Загальна сума боргу цього підприємства становить чотириста тисяч гривень. Триста тисяч недоотримали люди пенсійного віку від Ладижинського заводу силікатної цегли, на сто тисяч менше від названої суми винен Бродецький цукрозавод. Серед боржників у першій п’ятірці є й державне підприємство — Ладижинська виправна колонія Департаменту з виконання покарань. Не виконав своїх зобов’язань перед людьми пенсійного віку клінічний санаторій Міністерства оборони «Хмільник».
— Поганої слави у нас бояться споконвіку, — каже Микола Черненко. — Тому й вирішили вдатися до такого методу впливу на боржників. Утім на підприємствах, які оголошено банкрутами і припинили роботу, ганьбою гроші не виб’єш. Вони роками не повертають борги. Розв'язувати проблему треба на державному рівні.
Вінницька область.