Півтори доби на трасі біля Вінниці простояв автобус з тринадцятьма пасажирами, який прямував до Москви з молдовського міста Липкани.

«Мерседес» обламався на об’їзній біля Вінниці. Зламану ресору водії спробували дістати у Вінницькому автобусному парку. Однак запропонована деталь не підійшла. Не вдалося знайти її і в деяких магазинах автозапчастин. Довелося чекати, доки доставлять з рідного автопарку з Кишинева. Першими звернули увагу на засніжений транспортний засіб інспектори роти дорожньо-патрульної служби управління ДАІ у Вінниці Віктор Дзегалюк та Сергій Гаврилюк. За ініціативою міліціонерів, для надання технічної допомоги водіям автобуса залучили рятувальну службу МНС.

— Одразу запитали пасажирів, чи не потрібна кому-небудь з них медична допомога, — каже Віктор Дзекалюк. — На щастя, всі вони почувалися добре. Готові були доставити їх у готель. Але в автобусі працювало автономне опалення, тому вони відмовилися залишати салон. Пасажири були трьох національностей: молдовани їхали на заробітки, українці не могли взяти квитки на поїзд, тому скористалися автобусом, росіяни поверталися з гостей додому. Через кожну годину-другу державтоінспектори навідувалися до пасажирів. Робили це не тільки вдень, а й вночі. Увечері і вранці привезли гарячий чай, бутерброди, сало. А для профілактики застуди — часник. Навіть наступного ранку після чергування ще раз приїхали до нових знайомих. А вже після обіду відремонтований автобус вирушив у дорогу після вимушеної зупинки.