Минулої неділі владика Вінницької єпархії УПЦ Симеон освятив перший камінь у фундаменті майбутнього храму на території Вінницького національного аграрного університету. Капсулу з листом до нащадків заклав ректор університету, народний депутат України Григорій Калетнік. Храм носитиме імена Трьох Святителів.

Митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Симеон провів молитву з нагоди свята. У спільній молитві разом із викладачами та студентами взяли участь перший заступник голови Вінницької ОДА Іван Мовчан, заступник голови Любов Спірідонова та народний депутат України одного з попередніх скликань Олександр Шпак.
Владика освятив дві капсули, виготовлені з нержавіючої сталі. Одну з них заклали у фундамент, інша зберігатиметься у музеї університету. На аркушах із цупкого паперу — коротка довідка про навчальний заклад, прізвища членів ректорату, на якому прийняли рішення про будівництво. На іншій сторінці зазначено, що храм носитиме ім’я Трьох Святителів, а також згадуються прізвища святіших Православної церкви, за яких будуватимуть культову споруду, — Патріарха Московського і всієї Русі Кирила, Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Володимира, Митрополита Вінницького і Могилів-Подільського Симеона, а також благодійника Григорія Миколайовича Калетніка. Тексти написано трьома мовами — старослов’янською, українською та англійською. Храм зведуть до початку нового навчального року. Тоді й освятять споруду і проведуть першу службу.