Прорив греблі на дев’ятигектраному водному плесі у приміському селі Якушинці не завдав шкоди місту — на шляху води стало ще одне озеро. Воно розташоване на території обласного центру і прийняло в себе весь стихійний потік. А ось орендарі плеса втратили зарибок коропа й товстолобика вартістю триста тисяч гривень.
Причиною прориву називають сильні морози. 
Ховаючись від них, ондатри, які живуть у воді, заглиблювалися в ґрунт і настільки зрешетили греблю, що гідроспоруда не витримала натиску води. Так вважає керівник підприємства, яке орендує плесо, Олександр Машко. «Треба укріплювати греблю, — каже співрозмовник. — Але втраченого вже не повернути»...
— Прорив греблі і витікання води з озера не завдали збитків навколишньому середовищу, тож жодних санкцій до орендарів не застосовуватимемо, — зазначає начальник екологічної інспекції у Вінницькій області Юрій Дубовий. За його словами, прикро, що зазнало збитків товариство, але є й позитивний факт — унаслідок потрапляння води із зарибленим мальком у Вишенське озеро (саме таку назву має водойма у Вінниці) там збільшилася кількість живих водних ресурсів.
Вл. інф.