— вимагали учасники акції протесту, що відбулась у Вінниці. Щоправда, із заявлених півтисячі невдоволених скороченням маршрутних перевезень у місті насправді на площі перед будинком міськради зібралося в десять разів менше. Здебільшого — молодь. Вони тримали в руках плакати з написами: «Гройсман, не чіпай маршруток!», «Гройсман, не роби помилок Садового!».
— Наше спілкування з людьми доводить, що переважна більшість вінничан проти того, що їм пропонують пересісти з маршруток у трамваї і тролейбуси, — каже один з організаторів акції Сергій Сидорук. — Нова транспортна схема незручна. Виходить, влада погіршує, а не поліпшує ситуацію з перевезенням пасажирів.
Серед учасників акції були представники віддалених районів — Старого міста, Сабарова, Тяжилова. Вони з жахом згадували, як колись доводилося добиратися до центру. «До нас у Сабарів ходив один автобус під №11, — каже Сніжана В. — Пасажирів набивалося стільки, як оселедців у діжці. Якщо маршрутки заберуть, повториться те саме».
Організатори протесту, які, за їхніми словами, представляють інтереси пасажирів, мають намір ще двічі повторити такі акції — 16 і 23 лютого. Сподіваються, що до них приєднаються й перевізники.
Зупинити дію рішення міськради про запровадження нової схеми перевезення пасажирів, яке набирає чинності 23 лютого, рекомендували міській владі учасники двох громадських рад — при голові облдержадміністрації та голові облради. На їхню думку, перед прийняттям такого рішення необхідно провести громадське обговорення.
Вінниця.