Вечірнє засідання 7 лютого
Близько одного відсотка мешканців Землі й понад 500 тисяч українців страждають на таке тяжке захворювання, як целікалія (глютенова ентеропатія). Тобто — харчова непереносимість глютену — пшениці, жита, ячменю, вівса, інших злаків та продуктів із них. Для хворих глютен — отрута. Однак Україна — єдина країна в Європі, яка майже не позначає на продуктах вміст чи відсутність глютену. Проект змін до статті 38 Закону «Про безпечність та якість харчових продуктів» передбачає запровадити інформування громадян про відсутність глютену у харчових продуктах. Парламентарії прийняли його в першому читанні 350 голосами.
За основу та в цілому прийнято законопроект про внесення змін до статті 17 Закону «Про військовий обов’язок і військову службу», автором якого є депутат Андрій Пінчук (308 «за»). Цим документом передбачається надати відстрочку від призову на строкову військову службу особам, які мають науковий ступінь кандидата чи доктора наук та працюють на наукових посадах за спеціальністю, — на весь період їх роботи за цією спеціальністю.
Схвалений за основу законопроект про внесення змін до статей 361 і 362 Цивільного процесуального кодексу України спрямований на забезпечення права громадян на перегляд рішення чи ухвали суду у зв’язку з нововиявленими обставинами. 
Зміни до статті 13 Закону України «Про охорону дитинства», ухвалені в першому читанні, мають на меті посилення соціального захисту прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Автори законопроекту — народні депутати Катерина Лук’янова та Ельбрус Тедеєв — пропонують надати прийомним сім’ям та дитячим будинкам сімейного типу, сім’ям (або одиноким особам), які виховують троє і більше дітей, враховуючи тих, що передані їм під опіку і піклування, пільги з оплати за житлово-комунальні послуги. За основу також було прийнято законопроект про внесення змін до Цивільного та Господарського кодексів України (щодо договорів комерційної концесії).
Натомість не знайшли підтримки в сесійній залі законопроекти народних депутатів Петра Симоненка і В’ячеслава Кириленка про внесення змін до статті 297 Кримінального кодексу України. Лідер комуністів пропонував посилити кримінальну відповідальність за наругу над пам’яттю радянських воїнів-визволителів, а лідер депутатської групи «За Україну» — за наругу над могилами учасників боротьби за свободу й незалежність України, жертв репресій та геноциду. Профільний комітет рекомендував Верховній Раді направити законопроекти на доопрацювання, оскільки це питання вже врегульоване чинним законодавством. Було відхилено й проекти законів про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей), про внесення змін до деяких законів України (щодо відповідальності за забруднення повітря продуктами горіння), про внесення змін до статті 99 Кодексу адміністративного судочинства України (щодо строків оскарження нормативно-правових актів).