Після затвердження Вінницьким міськвиконкомом нових тарифів на перевезення пасажирів у маршрутних таксі зменшиться плата за проїзд на коротких відстанях. Рішення набере чинності з 23 лютого ц. р.

Диференційовану вартість проїзду встановлено відповідно до довжини маршруту. Якщо відстань становить до 7,5 кілометра, пасажири сплачуватимуть 1,75 гривні. На більших проміжках плата залишиться такою, як нині, — 2,5 гривні за поїздку. Проїзд у нічний час становитиме 3,5 гривні. Так само зменшено вартість проїзних квитків на всі види електротранспорту з розрахунку 75 копійок за одну поїздку для учнів на п’ять гривень, студентів — на 15, для інших дорослих пасажирів — на 10 гривень. Нині пасажири сплачують за проїзд у трамваях і тролейбусах по 1,25 гривні.

Коригування тарифів здійснено у зв’язку із запровадженням з цього ж числа (23 лютого) нової схеми руху міського транспорту. Нею передбачено збільшення на вулицях міста муніципальних автобусів, трамваїв і тролейбусів (останні працюватимуть з 5,30 години до 24-ї).

— За попередніми розрахунками, зменшення вартості проїзду дасть можливість вінничанам зекономити протягом року майже десять мільйонів гривень з сімейного бюджету, — каже міський голова Вінниці Володимир Гройсман.

Пасажири застерігають керівників міста, щоб не повторилася львівська ситуація. «Нова схема використання транспорту спершу працюватиме у тестовому режимі», — заспокоює земляків міський голова Вінниці.