«Терміновий виклик міліції» — наклейки з такими написами уже встановлено на Вінниччині у 170 місцях: магазинах, аптеках, на автостоянках, АЗС... Невдовзі їх буде більш як півтисячі. Кожен, хто став свідком злочину, може викликати наряд міліції за допомогою відповідної кнопки. Для цього треба звернутися до працівників закладу, в якому вона встановлена.
— Наряд міліції в обласному центрі повинен прибути за викликом протягом трьох-п’яти хвилин, — каже начальник управління Державної служби охорони при обласній міліції Віктор Козаченко. — Порівняйте, скільки часу витрачається на виклик міліції по телефону і розмову з оператором. А далі оператор передає інформацію в райвідділ, на території якого сталася пригода. Там повідомляють слідчо-оперативну групу. Словом, за сприятливих обставин оперативники зможуть прибути за 20—30 хвилин.
До створення централізованої системи швидкого виклику міліції залучили підприємців, керівників установ та організацій. Саме вони платитимуть за «тривожні» кнопки. 
Як пояснюють міліціонери, плата невелика — триста гривень на місяць. За словами начальника Вінницького міського управління міліції Юрія Куцого, більшість підприємців на новацію погоджуються. Однак не всі. Тому міліція звертається до влади з проханням сприяти у втіленні нового проекту. Завдяки централізованій системі швидкого реагування можна буде розкривати по гарячому сліду близько 80% злочинів, прогнозують в УМВС України у Вінницькій області.
Вінницька область.