Вінницька область б’є рекорди за кількістю бажаючих служити в армії за контрактом.

Як розповів начальник 164-го територіального Центру комплектування військовослужбовців за контрактом підполковник Олександр Пліванчук, майже сімсот добровольців із регіону поповнили лави Збройних Сил України протягом останніх років. Серед них — 96 представниць прекрасної статі. «Жінки здебільшого служать зв’язківцями, бухгалтерами, діловодами», — уточнює підполковник Пліванчук.

В останній декаді січня цього року ще 80 бажаючих служити в армії направлено до навчальних центрів, де вони мають опанувати військові спеціальності.

Такі результати підполковник Пліванчук пояснює тим, що військові налагодили співпрацю у регіоні з центрами зайнятості населення. У них створили інформаційні стенди. Там є матеріали, з яких можна дізнатися про вакантні посади у військових частинах та установах Міноборони, розташованих на території області. Крім того, військові зустрічаються із безробітними, роз’яснюють їм переваги служби. І про зарплату нагадують — її контрактникам виплачують справно.

Крім стабільної платні, контрактників забезпечують місцем у гуртожитку, ставлять на житлову чергу. Їм надають оплачувану відпустку з матеріальною допомогою на оздоровлення. Після закінчення терміну контракту бажаючі отримують право на безкоштовне навчання у вузах.

Загалом у 2012-му на Вінниччині планують відібрати 250 контрактників віком від 18 до 40 років, уточнив співрозмовник.

Вінницька область.