Щоб не опинитися за ґратами, вінницький підприємець вирішив добровільно повернути 2,5 мільйона гривень. Саме таку суму податків не сплатило до бюджету очолюване ним підприємство.

Викрили спритників співробітники податкової міліції Державної податкової служби у Вінницькій області. Встановили, що кошти приховали умисно. За словами прес-офіцера управління податкової міліції Ольги Шишківської, посадові особи підприємства скористалися старою, як світ, схемою оборудки. Товарно-грошову операцію провели тільки на папері. Підприємство, що спеціалізується на безалкогольних напоях, нібито закупило матеріальні цінності для виробничих потреб у Дніпропетровську. Обидві фірми — легальні, давно налагодили між собою ділові контакти. Тобто далі перевірку можна було не проводити. Втім, як з’ясували податківці, операція виявилася безтоварною, а підписи на документах фірми-відправника, за висновками експертизи, — підроблені.
Відносно директора підприємства порушили кримінальну справу за фактом ухилення від сплати податків. Йому загрожувало позбавлення волі. Як тільки чоловік дізнався про таку перспективу, вирішив відшкодувати кошти. Один мільйон гривень порушник закону уже повернув, уточнила Ольга Шишківська.