П’ятнадцять вінничан—переможців конкурсу «Новорічний настрій» запросили на Старий Новий рік до Вінницької міськради. Нагороди їм вручив міський голова Володимир Гройсман. За його словами, у нинішньому році бажаючих продемонструвати свою новорічну фантазію виявилося вдвічі більше, ніж торік. «Особливість такого змагання в тому, що люди створюють атмосферу свята не тільки для себе, а й для тих, хто живе чи працює поруч, для гостей нашого міста, — наголосив міський голова. — Тому ми вже нині повідомляємо, що таке творче змагання буде організовано й напередодні Нового 2013 року, а надалі стане традиційним», — сказав Володимир Гройсман.
Учасники конкурсу змагалися у п’яти номінаціях, прикрашаючи новорічною атрибутикою вікна, балкони та фасади своїх помешкань, вітрини магазинів, адміністративні будівлі. Найбільше заявок надійшло на «Краще новорічне оформлення фасаду адміністративної будівлі». Працівники Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів прибрали свій адмінбудинок так яскраво, що вибороли перше місце й отримали грошову винагороду в сумі чотири тисячі гривень. Юрій Левченко вдруге став переможцем з кращого оформлення власної садиби. «Я почав готуватися до конкурсу одразу після минулорічної перемоги, — зізнався чоловік. — Принаймні саме на це витратив грошову винагороду. Як бачите, недарма».
Найкращим новорічним вікном члени журі визнали прямокутний «світлячок» у квартирі Олени Чабан. Старанна жінка не тільки прибрала його гірляндами та сніжинками. Власноруч виготовила і встановила вертеп. Перехожі зупинялися, щоб помилуватися побаченим. Увечері сцени з вертепу було видно здалеку.
Вінниця.