«Тут пануватиме атмосфера доброти, людяності, чуйності. Ми встановили негласне правило: вчителі не мають права підвищувати голос на учнів, категорично забороняється в приміщенні та на подвір’ї курити і лихословити», — наголосив під час відкриття нового освітнього закладу голова Вінницької облдержадміністрації Микола Джига.
Двадцять років чекали завершення будівництва нової школи в райцентрі Томашпіль на Вінниччині. Сучасний храм знань розрахований на 1300 учнів. Для найменших, крім просторих класів, обладнали ще й спальні кімнати. Для цього у триповерховому приміщенні спорудили так званий блок першокласника. Нова школа стане центром освітнього округу. В ній навчатимуться дітки з чотирьох сусідніх сіл. Першокласникам упродовж дня потрібен буде відпочинок. Вони його матимуть.
У приміщенні запроваджено енергоощадні технології.  Два спортивні зали, стрілецький тир, спортмайданчик на подвір’ї. Загалом на спорудження шкільного приміщення, проект якого змінювали під час будівництва двічі, витратили 22 мільйони гривень.