Схожим на маленького дракона зробила свого домашнього улюбленця, 3-річного тойтер’єра Солі, вінничанка Галина Мустафаєва. Вона, майстер із стрижки домашніх тварин, перед Новорічним святом протягом п’яти годин стригла і фарбувала собаку. Донька Уляна допомагала мамі утримувати Солі. Інакше тойтер’єр, у якого, за словами її хазяйки, характер дракончика, не витримав би такого тривалого експерименту.
— Спочатку ми з мамою знайшли багато малюнків із зображеннями дракона, — каже Уляна. — У Солі чорна шерсть. Такою в основному вона залишилася. Решта має відтінки коричневого та світлого кольорів. Як пояснила пані Галина, для фарбування тварин використовує спеціальну фарбу. Вона не токсична. Адже чотириногі можуть вилизувати шерсть.
У рік білого Тигра майстер з догляду за собаками та котами зробила схожою на цього хижого звіра свою кицьку. Пані Галина каже, що власникам домашніх тварин подобається, щоб їхні улюбленці мали оригінальні «зачіски». На експерименти з їх перевтіленням наважуються не часто. Дехто навіть дорікає за це майстру. Каже, що таким чином жінка дозволяє собі безжалісно поводитися з беззахисними чотириногими друзями. До речі, у ролі дракона собака Солі залишатиметься не менше трьох місяців, поки не змиють фарбу. Вона витримує 12 купань.
Вінниця.