Навчальний курс для керівників об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та старших по будинках розробили у Вінниці фахівці міськради спільно з науковцями місцевого національного технічного університету. Викладачі вишу, керівники департаментів міськради та підприємств, що надають комунальні послуги, навчатимуть «студентів» наукових методів управління ОСББ. Усі витрати за навчання (плата за одного слухача — 300 гривень) взяла на себе міська влада. Також з ініціативи і за кошти міськради видано посібники та довідники.
— Міська влада підписала угоду про співпрацю стосовно сприяння розвитку ОСББ із Міжнародною фінансовою корпорацією (ІFC), — каже міський голова Володимир Гройсман. — На підставі цього документа створено Ресурсний центр із надання широкого спектра послуг щодо розвитку ОСББ.
За словами міського голови, передбачені не тільки консультації з правових, організаційних, технічних, фінансових та комунікаційних питань. Нинішньої осені міська влада спільно з ІFC почала реалізацію проекту з енергоефективності будинків, де створено об’єднання співвласників.