На Вінниччині ще не було сильних морозів, а одинадцять людей уже зазнали переохолоджень, чотирьох з них, на жаль, не вдалося врятувати.
За інформацією прес-служби обласного управління МНС в області, майже у всіх випадках причиною переохолодження стала потреба «зігрітися» з допомогою спиртного. Після його вживання люди не контролювали себе і засинали або на вулиці, або в холодному будинку. Всі померлі від холоду були старшого віку.
Сімох мешканців краю лікарі врятували лише тому, що їх хтось вчасно помітив і надав допомогу або повідомив на телефон «Швидкої допомоги». Наприклад, 67-річного жителя села Межирів Жмеринського району знайшли непритомним у лісосмузі. В районній лікарні, куди доставили потерпілого, встановили діагноз — обмороження рук і ніг другого ступеня. З таким само діагнозом автомобілем «швидкої» доправили до Могилів-Подільської райлікарні 60-річного чоловіка, який замерзав недалеко від залізничного вокзалу. Обидві стопи ніг відморозив 45-річний житель села Суворовське Тульчинського району.