Новорічні подарунки і талони на сто літрів пального отримав житель селища Стрижавка на Вінниччині від керівника управління ДАІ в області Павла Солоненка. Того вечора Володимир Обрізан разом з дружиною повертався додому на власному автомобілі. Несподівано у світлі фар побачив, як під колесами «Жигулів», які рухалися попереду, опинився велосипедист. Однак водій «Жигулів» не зупинився, а додав швидкості. Після хвилини роздумів, пан Володимир вирішив наздогнати втікача. Коли побачив номер автомобіля, припинив переслідування, розвернув своє авто у зворотному напрямку і повернувся на місце пригоди.

— Ми одразу передали інформацію в ДАІ і викликали «швидку», — каже Володимир Обрізан. — Коли підійшли до потерпілого, він лежав непорушно. Майнула думка, що людина вже мертва. Та згодом чоловік поворушив рукою. Я хотів допомогти піднятися, однак згадав поради медиків не робити це самотужки, аби не нашкодити ще більше.
Поки сімейна пара очікувала на місці пригоди приїзду лікарів та «даішників», жоден з автомобілів, що проїжджав поруч, не зупинився. «Така байдужість мене вразила найбільше, — каже пан Володимир. — Дехто стишував хід, навіть опускав скло, а тоді тиснув далі на газ...». Винуватцем пригоди виявився місцевий житель 73-річного віку. До приїзду міліціонерів він вже встиг сховати авто. Запевняв, що не причетний до наїзду. Однак не зміг пояснити, звідки на автомобілі пошкодження...