Грошову винагороду у 160 тисяч гривень встановила міська влада Вінниці за перемогу у міжнародному конкурсі на кращу концепцію розвитку території Центрального парку культури і відпочинку, що є пам’яткою садово-паркового мистецтва національного значення.
До участі в ньому запрошують, крім архітекторів, проектні організації. Переможець отримає 80 тисяч гривень, за друге і третє місце конкурсантам вручать відповідно по 40 і 20 тисяч гривень. Встановлено також п’ять заохочувальних премій по чотири тисячі гривень кожна. Останній термін подання робіт — 1 квітня 2012 року. Нинішній стан улюбленого місця відпочинку не зовсім задовольняє вінничан. Елементи паркового будівництва радянських часів та нові архітектурні форми нашого часу загалом створюють непривабливу картину. Саме тому з ініціативи міського голови Володимира Гройсмана прийнято рішення створити сучасне обличчя парку і накреслити перспективи його подальшого розвитку.
— Головною вимогою до пропонованої концепції є відсутність жодного нового будівництва на території парку, — каже Володимир Гройсман. — Роботи з пропозицією щось будувати навіть не будуть розглядатися. Йдеться про створення рекреаційної території відпочинку, збереження всіх зелених насаджень, а їх тут нині близько ста видів і форм. Акцент робимо на ландшафтний дизайн, благоустрій території та створення зон відпочинку з їх поділом на тихий відпочинок, прогулянки, спорт, розваги і облаштування майданчиків для проведення різноманітних фестивалів і конкурсів.
З умовами конкурсу можна ознайомитися в департаменті архітектури, містобудування та кадастру Вінницької міської ради за адресою: вул. Пушкіна, 38 кабінет 21, а також на сайті міської ради (www. vmr. gov. ua).