Затишна спортивна зала 44-ї школи. Учитель фізкультури Світлана Самолюк проводить заняття з третьокласниками. За її командою двадцять сім учнів старанно виконують фізичні вправи. Місця для звільнених від фізичних занять пустують.

Славлять школу чемпіони

— В останні три роки навчально-виховний процес орієнтовано на фізичний розвиток учнів, — зазначає директор Наталя Топорикова. — Одне з головних завдань ЗОШ — створення системи, яка сприяє фізичному розвитку дітей, зміцненню їх здоров’я.

Для формування позитивної мотивації здорового способу життя школа бере участь у регіональній програмі «Моніторинг оздоровчої функції освіти».

У шкільному житті стали традиційними «Олімпійський тиждень», фестиваль «Козацький гарт», спортивні свята «Молодецькі забави», «Лицарські турніри», змагання з футболу, волейболу, велоспорту. Велику увагу приділяють роботі не тільки з учнями, а й з їхніми батьками в рамках конкурсів «Веселі старти», «Тато, мама, я — спортивна сім’я» тощо.

Всебічна спортивно-оздоровча робота класних керівників, учителів фізкультури, тренерів ДЮСШ №4 сприяла досягненню учнями високих спортивних результатів на міських, регіональних і Всеукраїнських змаганнях. Серед учнів, які примножують спортивну славу школи, — чемпіони України з боксу (Олексій Купарев і Владисла в Шостак), з легкої атлетики (Василь Касьянов на знімку), переможець всеукраїнських конкурсів зі спортивно-бальних танців Катерина Горбачова, переможець міських змагань з боксу Володимир Найдьонов...

У шкільному музеї експонуються матеріали та унікальні фотографії про викладацький склад і колишніх учнів, серед яких — відомі в місті й за його межами педагоги, хірурги, кандидати наук, поети, композитори і, звичайно, відомі металурги. Біля входу до музею стоїть парта, за якою сидів генеральний директор ПАТ «ММК імені Ілліча», Герой України Володимир Бойко. Чи варто казати, як дітям пощастило із шефами, котрі дбають не лише про спортивну базу 44-ї...

 

Маріуполь.

Фото автора.