У сквері навпроти Центрального автовокзалу Вінниці, на березі Південного Бугу, наступної весни цвістимуть магнолії. 15 екзотичних дерев з білими і рожевими квітами посадили учасники екологічного проекту «Я за чисте життя!». Обрамили галявину магнолій ще 24 декоративними деревами — 15 катальпами та дев’ятьма сливами Пісарді. За словами заступника директора КП «Вінницязеленбуд» Миколи Залецького, милуватися першим цвітом молодих саджанців можна буде вже наступної весни. На повну силу молоді дерева розквітнуть через два-три роки.
— За довгі роки моєї роботи не пригадую, щоб для озеленення Вінниці хтось використовував такі рідкісні, унікальні дерева, якими є магнолії, — продовжує пан Зелецький. — Два роки тому висадили 30 лип біля майдану Стуса. Але ж до лип ми звикли, а до магнолій...
— Зазвичай ми висаджуємо клени, каштани, липи, тополі, — розповідає координатор екопроекту Юліана Ковалевська. — До цього часу в інших містах України висадили понад дві з половиною тисячі дерев. Та коли приїхали до Вінниці, були вражені і здивовані тим, наскільки зеленим є це місто. Тому вирішили посадити дорожчі дерева: білі і рожеві магнолії, катальпи, сливи Пісарді. З допомогою фахівців «Вінницязеленбуду» обрали місце, де завжди людно — набережну Південного Бугу. Тут не тільки відпочивають мешканці міста, сюди приходять пасажири, які користуються послугами Центрального автовокзалу. До того ж, як дізналися, на початку 70-х років тут уже росли екзотичні сливи з червоним листям.
Крім працівників підприємства з озеленення міста, учасниками акції стали студенти Вінницького транспортного коледжу. 24 четвертокурсників, які опановують спеціальність «Лісове господарство», із задоволенням попрацювали на озелененні набережної. Заодно упорядкували сквер, який з’явився тут ще сорок років тому. Причому, теж зусиллями й стараннями молоді.