Депутатів Одеської міської ради перед початком сесії зустрічали пікетники із плакатами з вимогами виборців заблокувати прийняття з ініціативи міської влади нового генерального плану розвитку міста, що його городяни називають «таємним». Таку назву найважливіший містобудівний документ одержав через те, що шість із семи його томів мали гриф «для службового користування».
Не тільки виборці, а й практично всі депутати не змогли ознайомитися із проектом нового генерального плану, розробленого київським інститутом «Діпроміст». Не відбулися передбачені чинним законодавством громадські слухання документа, що визначає будівельну стратегію міста на 25 років.
Протягом двох годин депутати обговорювали проект нового генерального плану, двічі він виносився на голосування. Їх результатом стало відхилення проекту нового генерального плану. Ухвалено рішення про проведення громадських слухань з проекту генплану.
Одеський міський голова Олексій Костусєв не дочекався завершення роботи сесії міської ради та поїхав на зустріч зі спеціальним представником Президента України Віктора Януковича, котрий прибув до Одеси за особистою вказівкою глави держави для того, щоб перевірити факти порушення земельного законодавства, про які стало відомо Вікторові Януковичу під час його нещодавньої робочої поїздки в Одесу й зустрічі з жителями міста. Йдеться про незаконне виділення міською радою п’яти земельних ділянок у прибережній зоні. Це рішення оскаржено в суді прокуратурою Приморського району.
 
Одеса.