Щоб подякувати рятівникам, дружина 44-річного водія звернулася до управління міліції у Вінницькій області. На її здивування, там нічого не знали про героїчний вчинок патрульних. Працівники взводу супроводження обласної Державтоінспекції старший сержант Богдан Грома та сержант Дмитро Шевчук не стали вихвалятися своїм вчинком, тому після служби нікому не повідомили про пригоду.

— Все сталося несподівано, — згадує Богдан Грома. — Того вечора ми заступили на нічне чергування та їхали на службовому автомобілі з Вінниці по автотрасі у бік Немирова. Попереду нас з однієї з автомобільних заправок виїхав автомобіль «Міцубісі». Раптом у салоні легковика спалахнуло полум’я. Ми одразу зупинилися та підбігли і допомогли водієві вибратися з палаючої машини. 

Одяг на постраждалому розплавився, руки, ноги та голова обгоріли. Він встиг сказати, що автомобіль спалахнув під час переключення крану з газу на бензин. Почувши це, зрозуміли, що автомобіль будь-якої мить може вибухнути. 

Мій напарник перекрив рух на дорозі з обох боків, щоб не постраждали водії інших автомобілів, що рухалися трасою. А я викликав «швидку» та рятувальників і побіг у службовий автомобіль по воду. Чоловік скаржився, що дуже пече голова, рука та груди, тому я лив воду на ті місця, які називав постраждалий. За кілька хвилин приїхала «швидка», працівники МНС та екіпаж ДАІ, який обслуговує дану територію. Після цього ми залишили місце пригоди та поїхали на свій маршрут продовжувати нести службу.

За словами начальника сектора зв’язків з громадськістю обласної міліції Анни Олійник, 27-річний Богдан Грома раніше вже рятував водія з вогню. У 2007 році під час несення служби у селі Комсомольське Козятинського району міліціонер брав участь у гасінні пожежі у салоні вантажного автомобіля. Але спершу разом з колегами допоміг вибратися водію-далекобійнику. Той прокинувся від того, що на ньому почав горіти одяг. Тоді причиною загорання стала цигарка.

А ось напарник Богдана 24-річний Дмитро Шевчук, який працює державтоінспектором протягом двох років, уперше надавав допомогу потерпілому при пожежі. Рятувати людей під час аварій — це в хлопця було не раз. Тепер пройшов випробування ще й вогнем. 

Начальник управління Державтоінспекції у Вінницькій області Павло Солоненко, дізнавшись про героїчний вчинок підлеглих, повідомив, що вони неодмінно будуть відзначені. 

Дружина потерпілого водія іномарки зі сльозами на очах дякувала міліціонерам за врятоване життя її чоловіка.