Депутати Івано-Франківської міської ради на позачерговій сесії ухвалили звернення до Президента України, Прем’єр-міністра, Голови Верховної Ради України та голів парламентських фракцій стосовно неприпустимості вступу України до Митного союзу.
«Ми, депутати Івано-Франківської міської ради, занепокоєні активізацією переговорів про вступ України в так званий Митний союз, — пишуть вони у зверненні. — Лише наміри здійснення цього кроку вже завдали іміджевих втрат державі на міжнародній арені, а подальші дії — фактично перекреслять усі євроінтеграційні процеси, в яких сьогодні бере участь Україна». На думку депутатів, «така непродумана зовнішня політика, на догоду нашому північному сусіду, може призвести до послаблення суверенітету України та подальшої втрати державності».
Обранці зазначають, що «переконлива більшість населення міста та країни загалом виявляє бажання, аби Україна вступила в зону вільної торгівлі не з країнами СНД, а з Європейським Союзом. Натомість об’єднана Європа чітко наголосила, що при входженні України до Митного союзу з країнами СНД, євроінтеграція нашої держави значно ускладнюється».
Висловлюючи волю жителів Івано-Франківська, депутати вимагають «припинити процес перемовин щодо входження України до Митного союзу та не підтримувати даний проект рішення у парламенті».
Івано-Франківськ.