У п’ятницю, 4 листопада, відбулося засідання сесії Закарпатської обласної ради. Спочатку її голова Іван Балога поінформував депутатів про проведену роботу в міжсесійний період. Так, 28 вересня під час ІV засідання українсько-угорської міжурядової змішаної комісії з питань транскордонного співробітництва підписано угоду про співпрацю між Закарпатською обласною радою та загальними зборами області Боршод-Абауй-Земплен. 10 жовтня обласна рада на позачерговому засіданні звернулася до українського парламенту стосовно перегляду «часової» постанови, яку врешті була скасовано, в чому є внесок і закарпатських депутатів.
Депутати ухвалили низку важливих рішень щодо Програми створення страхового фонду документації Закарпатської області на період 2011—2015 років та про обласну цільову програму «Власний дім», внесли доповнення до програм розвитку архівної справи, будівництва розплідників і ферм для розведення диких звірів і птахів, «Спортивний майданчик», оптимізації теплопостачання населених пунктів...
Підтримано й рішення про зміни до бюджету, ухвалено план із відзначення на загальнодержавному рівні 75-річчя Карпатської України на 2011—2014 роки, а також заходи стосовно реалізації в області національного проекту «Олімпійська надія-2022 — створення спортивно-туристичної інфраструктури».
Рішенням сесії ліквідовано Виноградівський дитячий будинок інтернатного типу. Ця ухвала опрацьовувалася ретельно, зважувалися всі «за» і «проти».
— Рішення виважене. Малюки повинні мати батьків. Тому потрібно більше уваги приділяти охопленню сиріт сімейними формами виховання. Якщо підходити до цього системно, то за рік в області необхідно відкривати 50—60 таких закладів, у кожному з яких перебуватиме не менше півдесятка дітей. Це і створення нових робочих місць, і якісне виховання малечі, — констатував депутат обласної ради, міністр МНС України Віктор Балога.
По завершенні сесії голова облради прокоментував прийняті депутатами рішення. Одне з них — підготовка інфраструктури до реалізації проекту «Олімпійська надія-2022»: «Боржавські полонини» — одні з найкращих у Карпатах для розвитку зимових видів спорту. Обласні депутати вирішили звернутися до уряду, Олімпійського комітету, Держагентства і запропонували звести на Закарпатті спортивно-туристичні та інженерні об’єкти в рамках реалізації національного проекту «Олімпійська надія-2022». На думку депутатів, це стане потужним імпульсом для розвитку гірських Воловецького і Міжгірського районів як туристичних територій.
 
Ужгород.