У Вінницькій облдержадміністрації відбулася презентація економічних та інвестиційних можливостей найбагатшого в Польщі Мазовецького воєводства, адміністративним центром якого є Варшава. Участь у презентації разом із численною польською делегацією взяв Надзвичайний і Повноважний Посол Польщі в Україні Генрик Літвін.
За словами маршалка (керівника) Мазовецького воєводства Адама Струзіка, в їхньому регіоні середня зарплата на одну тисячу злотих вища, ніж в інших воєводствах Польщі, а от рівень безробіття тут — найнижчий у державі, Мазовецький регіон є привабливим для інвесторів: четверта частина від усіх інвестицій, які надходять від приватних інвесторів з інших держав, опиняється саме у згаданому воєводстві. Пан Струзік пояснив це уважним ставленням до інвесторів і створенням для них режиму повного сприяння. У 17 вільних економічних зонах воєводства інвесторів звільняють від сплати податків або надають режим пільгового оподаткування.
— Мазовецьке воєводство відкрите до співпраці та обміну досвідом у всіх сферах — економіці, культурі та інших галузях, — наголосив пан Струзік. — Особливо в питаннях реформи місцевого самоврядування. Гість побажав нам якнайшвидше і так само успішно, як і в Польщі, здійснити реформу управління територіями і передати більше повноважень з центру на місця. Бо це є запорукою реальних змін. Приклад Польщі, в тому числі Мазовецького воєводства, — яскраве підтвердження того.
— Реформа місцевого самоврядування в Польщі визнана однією з кращих у світі, — наголосив голова Вінницької облради Сергій Татусяк. — Тому ми так активно вивчаємо досвід наших польських друзів. Дотепер здебільшого співпрацювали з Свєнтокшиським воєводством. Зараз з великим інтересом ознайомимося з тим, як організована робота самоврядних громад у Мазовецькому воєводстві.
Численна польська делегація побувала на березі Південного Бугу, де милувалася світломузичною виставою нещодавно спорудженого фонтану. А перед тим в обласному муздрамтеатрі імені Садовського не менш захоплено сприйняли виступ колективів художньої самодіяльності.
 
Вінницька область.