Починаючи з першого дня наступного, 2012, року у Вінниці ліквідують поділ на райони. Рішення про новий адміністративно-територіальний устрій прийняли на  сесії депутати міськради. У відповідності з ним ліквідують нині діючі Ленінський, Замостянський і Староміський райони.

«За європейською практикою, міста, в яких проживає менше 400 тисяч населення, складають єдину адміністративну територію», — це один з аргументів вінницького міського голови Володимира Гройсмана. У місті над Південним Бугом нараховується 370 тисяч мешканців.

Питання про ліквідацію районів депутати розглядали неодноразово. Зокрема, на попередній сесії його повернули на додаткове вивчення. «Скасування районного поділу не матиме жодних негативних наслідків для людей, навпаки, структура управління буде більш оптимізована, що дозволить підвищити якість надання послуг, — наголошує очільник міста. — У кожному мікрорайоні, як і зараз, будуть представництва необхідних установ, служб та організацій. З’явиться можливість будувати оптимальну систему забезпечення населення соціальними та адміністративними послугами відповідно до принципів доступності за місцем проживання людей».

 

Вінниця.