Депутат Закарпатської обласної ради, міністр МНС України Віктор Балога звернувся до голови українського парламенту Володимира Литвина з листом, у якому «часову» ухвалу Верховної Ради вважає помилковою, оскільки вона матиме негативний вплив на суспільство. А вже у понеділок, 10 жовтня, голова Закарпатської обласної ради Іван Балога (брат міністра) скликав позачергову сесію. На порядку денному одне питання — про звернення до Верховної Ради України щодо відміни постанови від 20 вересня 2011 року «Про зміну порядку обчислення часу на території України». На думку депутатів, рішення про встановлення на території держави часу другого часового поясу з додаванням однієї години негативно вплине на життєдіяльність краян, нанесе шкоду здоров’ю людей, призведе до певних економічних втрат, спричинить звичайні людські життєві складнощі. Особливо це відчуватимуть жителі західних областей, де в зимовий період у разі збереження нововстановленого порядку, світла пора доби наступатиме після 9-ї ранку.
В Ужгородському національному університеті створена робоча група у складі учених у різних галузях науки. Вони зробили висновки та дали рекомендації з позиції науки, які доручили озвучити завідувачу лабораторії космічних досліджень вишу Віталію Єпішеву: «Ця постанова не відповідає міжнародним правилам обчислення часу і фактично затверджує в Україні неприродний для її населення час іншого часового поясу. Поясний час для нашої країни по праву відповідає київському. Всім цим умовам в Україні, у тому числі і на Закарпатті, відповідає саме зимовий київський час. Штучне переведення до нового часу не витримує ніякої критики і не обумовлене жодними потребами».
Директор ВАТ «Ужгородський завод «Турбогаз», депутат обласної ради Михайло Качур каже, що від цього нововведення може постраждати й економіка краю.
Звернення підтримала абсолютна більшість депутатів. 
Влад МИКИТА, Василь НИТКА.
Ужгород.