Використання газу Вічним вогнем на Меморіалі Слави у сквері Козицького у Вінниці з жовтня обліковуватимуть за лічильником. У міському управлінні газового господарства кажуть, що встановили його задля економії коштів.
Розраховується за полум’я пам’яті міське комунальне підприємство «ЕкоВін». Щомісяця сплачують за однакову кількість блакитного палива — п’ять тисяч кубічних метрів.
— Коли ми здаємо звіти у Київ, там дивуються показникам, — пояснюють у міському управлінні газового господарства. — Кияни стверджують, що на столичний Вічний вогонь витрачається менше блакитного палива, ніж на вінницький. Тепер будемо достеменно знати про обсяги використаного газу.
— Хочу пояснити насамперед ветеранам війни, що ми не ставимо за мету заробити на Вічному вогні, — уточнює начальник міського управління газового господарства Олександр Бевз. — Навпаки, за нашими розрахунками, витрати будуть менші, ніж тепер. Наприклад, за вересень (до 23-го числа) нараховано 4 140 кубометрів газу, це 9 135 гривень. Погодьтеся, кошти немалі.
Блакитне паливо для Вічного вогню відпускається за такою само ціною, як і для побутових споживачів. Подається з труби, прокладеної вулицями Грушевського та Козицького.