На старий трамвайний вагон, пристосований під господарську споруду на території піонерського табору «Дубовий гай» у лісі під Вінницею, звернули увагу члени клубу любителів електротранспорту «1000 міліметрів». Після досліджень дійшли висновку, що їхня знахідка ідентична зображенню трамвайного вагона серії «Nіvelles», які виготовляли в Бельгії у 1911 році. В народі такі вагони називали «Пульман».
— Спочатку ми висловлювали припущення, що це трамвайний вагон серії С-900, — кажуть члени клубу. — Такі виготовляли в 30-х роках минулого століття, а в 50-х вони з’явилися у Вінниці. Однак фото вагона С-900 не збіглося з раритетною знахідкою. Тому ми продовжували пошук знімків старих трамваїв і порівнювали їх із нашим раритетом.
З’ясувалося, що вагон до міста над Південним Бугом доставили з Одеси після того, як там перейшли з вузької колії на «широколійку». «Пульман» вінничанам служив довго, його не списували тому, що мав місткий салон. Він «бігав» містом аж до кінця 1970-х років. А потім його пристосували під побутове приміщення. З часом вагон втратив свій первинний вигляд. Проте є деталі, що підтверджують ідентичність з «Пульманом» — рама не така, як в інших трамваїв, більша довжина вагона. Загалом у Вінниці було п’ять трамваїв, виготовлених на заводі «Nіvelles». Залишився один. Члени клубу запропонували керівництву підприємства «Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління» відновити раритет. Він міг би бути цікавим поповненням музею підприємства напередодні ювілейної дати — 100-річчя вінницького трамвая. Один із старих вагонів тут уже відновили і встановили на подвір’ї підприємства. Перший трамвай на вулицях міста над Південним Бугом з’явився у далекому 1913-му...
— Можливо, наша знахідка зацікавить і бельгійців, які доклали рук до виготовлення трамваю, — кажуть на закінчення розмови у вінницькому клубі любителів електротранспорту.