По гарячих слідах у Вінниці затримали чотирьох хлопців, один з яких у центрі міста на вулиці Соборній зірвав зі студентки золотий ланцюжок. На щастя дівчини, в цей момент під’їхала машина патрульно-постової служби. Потерпіла показала міліціонерам, куди побігли грабіжники. Ті поспішали до припаркованої неподалік іномарки, де їх і затримали разом з водієм.

В одного зі зловмисників знайшли вкрадений ланцюжок. Крім того, в салоні авто було вісім бейсбольних биток і багато одягу. Як з’ясувалося пізніше, скоївши пограбування, молодики одразу перевдягалися, щоб їх складніше було впізнати. За словами начальника Ленінського райвідділу міліції Вінниці Віктора Сидоренка, усі четверо затриманих — мешканці Житомира, студенти 18—22 років. За місцем навчання їх характеризують позитивно. Кажуть, хлопці давно товаришують. Об’єднала їх любов до спорту — боксу та рукопашного бою. Один із затриманих — чотириразовий чемпіон України.

За інформацією керівника відділу зв’язків з громадськістю Вінницької обласної міліції Анни Олійник, жертвами молодиків стали семеро жителів області. Грабіжники діяли за простою схемою: проїжджаючи на автомобілі людними вулицями, підшукували собі жертву із золотими прикрасами, а згодом грабували її. Один із компанії завжди був за кермом, що давало можливість швидко зникнути з місця злочину. «Працювали» спортсмени не лише у Вінниці. Від них потерпіли також мешканці Рівненщини, Хмельниччини та Києва. Награбовані вироби із золота реалізовували на ринку в Житомирі. Міліціонери кажуть, що свій «бізнес» затримані починали на старенькій «сімці», а тепер у них іномарка японського виробництва. За які кошти придбана, нескладно здогадатися.

Стосовно затриманих порушено кримінальну справу — їм світить до шести років позбавлення волі.