П’ятсот гривень і декілька кредитних карток — це все, що вдалося поцупити крадієві з приміщення відділення одного з банків у райцентрі Тростянець на Вінниччині. Затриманого, щоправда, доставили не в міліцію, а в місцеву лікарню: під час втечі від міліціонерів він отримав поранення в ногу.
Установлена у приміщенні банку сигналізація спрацювала о третій годині ночі з п’ятниці на суботу. До місця події одразу направили мобільний екіпаж. Міліціонери звернули увагу на розбите вікно.
— Тільки-но дільничний Тростянецького райвідділу міліції Олександр Олійник підійшов до вікна, як почув звідти слова: «Не рухайся, бо вб’ю, — розповідає начальник відділу зв’язків із громадськістю обласної міліції Анна Олійник. — На підтвердження злодій пригрозив предметом, схожим на обріз, — у темноті важко було розгледіти, що саме тримав у руках.
Через мить він вистрибнув із вікна і почав тікати. Дільничний лейтенант міліції після слів: «Стій, стріляти буду!» зробив попереджувальний вистріл угору, а потім на ураження по ногах. Навіть після поранення у стегно зловмисник продовжував тікати. Дільничний чергував тієї ночі разом із співробітником ДАІ Віталієм Плаксивим. Удвох вони й затримали втікача. Ним виявився житель одного з сіл району. У нього вилучили декілька кредитних карток і 500 гривень, які той встиг викрасти з банку. За фактом крадіжки порушили кримінальну справу. Крадія чекає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.