Транспортна прокуратура Козятина вилучила 530 кілограмів ковбаси, яку без будь-яких документів перевозили у поїзді №342 Кишинів—Москва. Майже вся продукція — ковбаса домашнього виробництва. Перед відправленням її заморозили і склали у пакети. Провідник вагона №18 розмістив товар в одному з двох... туалетів, закривши його для користування пасажирами.
— Про цей факт нам стало відомо з оперативно отриманої інформації, — каже транспортний прокурор станції Козятин Вінницької області Олександр Попеско. — Продукція в дорозі почала підтікати, у вагоні запахло ковбасою...
На двадцять хвилин затримали потяг міжнародного сполучення на станції Козятин, поки четверо працівників транспортної міліції розвантажували конфіскований товар. Підставою для конфіскації стала відсутність будь-яких супроводжуючих документів. Провідник поїзда пояснив, що частину продукції мав забрати хтось з пасажирів у Києві, решту — в Конотопі. На якій станції її завантажили, розповідати не став. Начальник потяга у пояснювальній написав, що вперше чує про цей вантаж.
— Провідника вагона буде притягнуто до адміністративної відповідальності, — повідомляє Олександр Попеско. — Щоправда, виникає проблема, бо він є громадянином іноземної держави.
Зняту з потяга продукцію передали на відповідальне зберігання у холодильні камери станції Козятин. За словами транспортного прокурора, міськрада прийняла рішення про її утилізацію на Тульчинському ветеринарно-санітарному заводі.