Угоду про налагодження авіаційного сполучення між Вінницею і Варшавою та Краковом підписали представники обласної та міської влади з головою правління польської авіакомпанії EuroLOT Маріушем Дарбовським. Авіарейси заплановано здійснювати з жовтня двічі на тиждень.
— Вінницький аеропорт є комунальним підприємством, — каже голова облради Сергій Татусяк. — Тому ми провели конкурс серед авіакомпаній на здійснення польотів до Польщі. З чотирьох претендентів найбільш вигідні умови запропонувала компанія EuroLOT, що є дочірнім підприємством польської державної компанії LOT.
Обраний перевізник забезпечує польоти середньої і короткої дальності в Європі, має свій навчальний центр підготовки пілотів та співробітників для авіації. У розпорядженні EuroLOT нараховується 14 власних літаків для польотів короткої і середньої дальності. Компанія виконує щоденні авіарейси між польськими містами Гданськ, Краків, Вроцлав, Познань, Жешув. Також забезпечує регулярні рейси до низки європейських країн.
— Польський напрямок розвиваємо у зв’язку з проведенням Євро-2012, що, безперечно, збільшить кількість бажаючих відвідати нашу державу, — продовжує Сергій Татусяк. — Крім того, маємо побратимські стосунки з поляками на рівні територіальних громад, в області проживає багато родин з польським корінням.
За інформацією Генконсульства Республіки Польща у Вінниці, щотижня більше тисячі українців отримують візи для закордонних подорожей.
Вартість авіаквитків становитиме від 900 до 1000 гривень. Перший рейс з Вінниці до Кракова заплановано на 22 жовтня.