— Просили мама, тато і ми вас просимо, приходьте до нас на весілля, — такими словами запрошують вінничан на фестиваль «Міцна сім’я — міцна держава», що стане одним із заходів, приурочених 20-й річниці Незалежності держави.
Ті, хто вирішив поєднати свою долю 24 серпня, за бажання зможуть взяти участь у реєстрації шлюбу просто неба, на проспекті Юності, де відбуватиметься фестиваль. «Для таких пар організуємо весільний обряд у давніх народних традиціях, — каже директор Департаменту культури Вінницької міськради Ірина Френкель. — Своє вміння демонструватимуть гострі на язичок старости та свахи, а також їхні помічники — тамади. Кращого з них визначать учасники конкурсу». На фестивалі також покажуть весільні обряди різних народів світу. Відбудеться виставка весільного вбрання різних часів, її презентуватимуть салони весільної моди. Представники танцювальних студій проведуть майстер-класи весільного вальсу. Кулінари пропонуватимуть спробувати страви, без яких не обходиться жодне весілля.
Розпочнеться дійство парадом наречених. Разом з красунями, які поки що не знайшли своїх половинок, у ньому візьмуть участь вже заміжні, щоб у такий спосіб згадати щасливий день свого весілля. Бажаючі одягнуть весільні сукні. Їх посадять у ретроавтомобілі, прикрашені весільною атрибутикою, і така феєрична колона проїде вулицями міста.
 
Вінниця.