Перші 6,5 кілометра велосипедних доріжок облаштовано у Вінниці на проспекті Космонавтів, Хмельницькому шосе та вулиці Пирогова. Вони позначені відповідною піктограмою та дорожньою розміткою. У таких місцях встановлено попереджувальні знаки для водіїв.

У травні за дорученням міського голови Володимира Гройсмана створили робочу групу, до складу якої увійшли також велосипедисти. Схему влаштування велосипедних смуг розробили фахівці ТОВ «Подільський будівельний інжиніринг». Їх ширина — один метр. На двох вулицях розмітки нанесено на проїжджій частині, на одній — на другорядному тротуарі, частково — на пішохідній частині.

— Надалі з кожним роком у місті буде з’являтись дедалі більше велосипедних доріжок, — каже Володимир Гройсман. — Ми будемо розвивати і підтримувати цей вид транспорту, корисний для здоров’я та екологічно чистий. Потрібно також проводити роз’яснювальну роботу серед водіїв: вони мають бути уважнішими на дорогах з велосипедними доріжками.

На другому етапі реалізації проекту передбачається влаштування стоянок для велосипедів біля торговельних центрів та громадських будівель. Адміністрації двох торгових центрів їх вже обладнали.

Вінниця.