Про це повідомив директор Вінницького аеропорту Ярослав Мазурець на міжнародній освітній конференції «Лімуд Україна», що відбулася у місті над Південним Бугом за участю Надзвичайного і Повноважного Посла держави Ізраїль в Україні пані Зіни Калай-Клайтман.

— Відкриття такого регулярного рейсу пов’язане з тим, що з року в рік збільшується кількість туристів з Ізраїлю до України, і до Вінницької області зокрема, — каже Ярослав Мазурець. — З нашого міста пролягає найкоротший і географічно найзручніший маршрут до історичних місць єврейського народу в Україні, насамперед до таких міст, як Умань на Черкащині та Меджибож Хмельницької області. Ми вже апробували новий повітряний маршрут чартерними рейсами для перевезення прочан. Протягом тижня минулої і позаминулої осені прийняли і відправили майже десять рейсів. А в червні нинішнього року домовилися з ізраїльською стороною про регулярне щотижневе сполучення.

За словами директора аеропорту, пасажирів перевозитимуть на літаках «Макдуглас» авіакомпанії «Роза вітрів». З осені минулого року розпочато пасажирські польоти між Вінницею і польським містом Лодзь. А з 19 червня ц. р. з міста над Південним Бугом можна один раз в тиждень дістатися літаком Чорногорії.

Вінницький аеропорт є комунальним підприємством, його роботу після багаторічної перерви відновлено за кошти обласного бюджету, статус міжнародного аеропорт отримав у 2010 році.