Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звільнив заступника начальника одеського облуправління ДАІ за те, що той включив блимавки на машині, що супроводжувала кортеж прем’єра Арсенія Яценюка.
«Арсеній Яценюк сьогодні з робочим візитом Одеса — Миколаїв. І от ранком один «красунчик», заcтупник начальника обласного ДАІ «взял ініціативу», у кращих радянських традиціях «зробив усе, як належить», — особисто включив маячки і почав розганяти транспорт перед двома машинами прем’єра. Машина із блимавкою, звичайно, поїхала — прем’єр виїхав працювати в Миколаїв. А заступник начальника одеського ДАІ звільнений з посади», — заявив Арсен Аваков на своїй сторінці у Фейсбуці.
За його словами, включена блимавка і сирена — це сигнал про надзвичайну ситуацію або переслідування злочинця. Тому було досягнуто домовленості із охороною президента Петра Порошенка та прем’єра не використовувати їх під час руху кортежів. Арсен Аваков уточнив, «канарка», що летить поперед кортежу важливої посадової особи, — радянський архаїзм».
Одеса.