Правоохоронці Вінниччини встановили особу всіх чоловіків, які 19 травня о пів на четверту ранку зірвали замки і вдерлися на територію Кирнасівського цукрозаводу («Цукор на крові», «Голос України» за 24.05.2011 р.). Під час конфлікту, що тривав понад дві години, помер від серцевого нападу колишній електрик заводу. Частину потерпілих автомобілем «швидкої» доправили до районної лікарні.
— Ми встановили особу всіх 33 прибулих на підприємство людей, — каже начальник Вінницької обласної міліції Валерій Нонік. — Їх доставили до Тульчинського районного відділу міліції. Це жителі Черкаської області. 
Власники заводу найняли їх для охорони підприємства. Принаймні так пояснив представник власника. Сказав, що ці люди — члени приватної охоронної фірми. Прибули для здійснення охорони підприємства.
Дванадцятеро із цих осіб, як з’ясувалося, відбували покарання у місцях позбавлення волі за скоєні злочини, в тому числі тяжкого характеру.
За словами Валерія Ноніка, порушено кримінальну справу за фактом умисного завдання тілесних ушкоджень середньої тяжкості мешканці Кирнасівки. Йдеться про 65-річну пенсіонерку Ганну Мазур, колишню робітницю заводу. Лікарі діагностували в жінки закритий перелом стегнової кістки. Міліція затримала підозрюваного у скоєнні злочину 46-річного жителя Умані Черкаської області.
— На наше здивування, — продовжує головний міліціонер області, — вже наступного дня Тульчинський районний суд звільнив затриманого під грошову заставу у вісім тисяч гривень.
До адміністративної відповідальності притягнено ще двох уманців — за злісну непокору працівникам міліції та за перебування в громадському місці в нетверезому стані.
— Нині наші працівники у відрядженні в Черкаській області перевіряють ТОВ, яке привезло людей у Кирнасівку, — каже В. Нонік. — Відомо, що товариство займалося заготівлею і реалізацією металобрухту. Одночасно перевіряємо законність продажу цукрового заводу та оформлення документів на підприємство. Також встановлюємо, як колишніх засуджених могли взяти на роботу до охоронної фірми. До завершення перевірок міліція взяла цукровий завод під цілодобову охорону.
На запитання кореспондента «Голосу України»: «Як діятиме міліція, якщо до неї звернуться власники підприємства з вимогою забезпечити їм доступ до їхньої власності?» генерал відповів, що одразу запропонує скликати збори колишніх робітників. «На них власники мають пояснити людям свої подальші плани, — каже Валерій Нонік. — Ми також здійснюватимемо контроль, щоб запобігти знищенню підприємства. У Кирнасівці п’ять тисяч населення. Цукрозавод — єдине підприємство, де жителі могли б отримати роботу».
У селі вже порізали одну цукроварню. Так само демонтували технологічні лінії ще на одному місцевому підприємстві — заводі залізобетонних виробів.