Майже удвічі можна збільшити кількість відпочивальників у Хмільнику на Вінниччині після оголошення його природних територій курортом державного значення. Проект закону «Про оголошення природних територій міста Хмільника Вінницької області курортом державного значення» підтримали 12 травня 304 народні депутати.
За словами голови Вінницької облдержадміністрації Миколи Джиги, одного з ініціаторів присвоєння місту-курорту нового статусу, наявні запаси радону на цій території дають можливість збільшити кількість людей, які потребують лікування, майже удвічі. Прийнятий закон сприятиме реалізації заходів, спрямованих, насамперед на розширення використання природних можливостей цієї території і, звичайно, поліпшення інфраструктури та якості обслуговування відпочивальників у кожній з восьми нині діючих оздоровниць. У перспективі будівництво нових лікувальних корпусів.
— Зразком динамічного розвитку курортної зони для нас є місто Трускавець, — каже міський голова Хмільника Василь Грушко. — У нас тісні контакти з керівництвом міста, багато вчимося у наших колег із Львівщини. Добре знаємо, що прориву в розвитку оздоровчої бази Трускавець набув саме після того, коли отримав статус курорту державного значення.