Розпочавши учорашнє засідання Кабінету Міністрів з повідомлення про те, що уряд повністю виконав свої зобов’язання перед ветеранами, прем’єр Микола Азаров пообіцяв, що турбота про них святковим днем не обмежуватиметься. «Ми повинні виходити з простої істини: суспільство настільки цивілізоване, наскільки добре воно дбає про своїх старих», — сказав він та додав, що краще дбати про ветеранів заважають «борги, що гирями висять» на ногах уряду. Ілюструючи їхню вагу, прем’єр зазначив, що «тільки у червні уряд повинен виплатити 17 мільярдів гривень боргів, а це дорівнює половині річної дотації Пенсійному фонду або ж сотні найсучасніших клінік чи лікарень, госпіталів».

Єдиним виходом у цій ситуації прем’єр вважає прискорення економічного розвитку країни. До того ж головною перешкодою на цьому шляху, вважає він, є не так обмежені ресурси, як «гальмівні чиновники». 
Констатуючи значне подорожчання нафти та, відповідно, продовольства, М. Азаров пообіцяв підвищити соціальний захист, «щоб доходи громадян не відставали від подорожчання життя». Він зазначив, що, оскільки впродовж чотирьох місяців 2011 року економіка продемонструвала приблизно 5-відсоткове зростання, то уряд «починає прискорене підвищення заробітної плати» для працівників бюджетної сфери.  
Інформуючи про хід весняно-польових робіт, М. Азаров повідомив, що ярі зернові та зернобобові культури посіяні на площі приблизно 6 мільйонів гектарів, що становить близько 80% від прогнозу, сівба цукрових буряків майже закінчена на площі 540 тисяч гектарів, що становить 98% від прогнозу. Тож за сприятливих умов можна очікувати виробництва близько 2 мільйонів тонн цукру. При цьому річні потреби внутрішнього ринку оцінюються на рівні 1,8 мільйона тонн. Прем’єр також прокоментував нинішню ситуацію на ринку цукру. За його словами, його залишки станом на 1 травня — 690 тисяч тонн, тож за максимального середньомісячного споживання на рівні 153 тисячі тонн наявних обсягів цукру вистачить щонайменше на 4,5 місяця. До того ж у рамках тарифної квоти СОТ в Україну 2011 року буде завезено 266 тисяч тонн цукру-сирцю.