Під час учорашнього розширеного засідання Кабінет Міністрів визначався з головними завданнями на найближчий час. «Чим характеризується ситуація в світі? Перш за все невизначеністю і нестабільністю основних фінансових ринків. Відомі експерти, міжнародні фінансові організації попереджають про можливість другої хвилі світової кризи. Симптоми цього наочні. Це стрімке зростання цін на нафту і нафтопродукти. 

Справа дійшла до того, що президент США Барак Обама створив групу з протидії ажіотажним настроям і спекуляціям на ринку нафтопродуктів. Також різко зростають ціни на харчові продукти», — змалював нинішню ситуацію прем’єр Микола Азаров. На думку глави уряду, головним інструментом розвитку має стати стимулювання будівництва та агропромислового комплексу. «На створенні стимулів для цих галузей ми не економитимемо», — пообіцяв він та закликав керівників різних рівнів «задіяти всі ресурси і створити додаткові умови для відновлення будівельного буму». Одним з таких стимулів має стати відновлення довготермінового житлового кредитування. Крім того, прем’єр доручив Мінфіну та Держказначейству прискорити перерахування субвенцій на соціально-економічний розвиток регіонів, оскільки саме від цього значною мірою залежить, чи з’являться в регіонах довгоочікувані об’єкти соціальної інфраструктури. При цьому М. Азаров наголосив, що глави місцевих держадміністрацій та керівництво Держфінінспекції нестимуть особисту відповідальність за «не дай Боже, зариті в «ямковий ремонт» або «замуровані в бетон» народні кошти».

Що стосується другої теми засідання — розвитку аграрно-промислового комплексу, та, зокрема, проведення весняно-польових робіт, то прем’єр вкотре нагадав, що головним завданням є максимальне забезпечення внутрішнього ринку продуктами власного виробництва. Наприклад, задля забезпечення країни овочами уряд готовий зменшити ціну на газ і електроенергію для тепличних господарств та підтримати спорудження овочесховищ і оптових ринків. За словами М. Азарова, для фінансового забезпечення агропромислового комплексу станом на 22 квітня з держбюджету перераховано 3,1 млрд. гривень, що майже вдвічі більше, ніж минулого року. Водночас досі не розпочато перерахування коштів за держпрограмою підтримки розвитку тваринництва, а це означає, що селяни не отримують гроші за здане молоко та м’ясо. «Я пропоную зарплату чиновників, які за це відповідають, поставити в залежність від того, отримали люди гроші чи ні. Хай міністр і глави адміністрацій поміркують над цим», — запропонував прем’єр. Утім, зрозуміло, що це побажання так і залишиться побажанням.

Віце-прем’єр-міністр України — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктор Тихонов, міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко.

Інші фото з цієї події  шукайте в фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.