Уперше на Великдень вулицями Вінниці пройшли хресною ходою священики та парафіяни більшості місцевих храмів. Колони людей з образами у руках зійшлися до храму Святого Воскресіння, що поблизу майдану Гагаріна — одна з головної вулиці міста Соборної, друга — з Хмельницького шосе. До ходи постійно приєднувалися дорослі і діти. 61-річна Марина Карпова, яка під’їхала до храму громадським транспортом, дуже шкодувала, що не змогла хоч трохи пройти з колоною. «Дуже у мене ноги болять, —бідкалася жінка. — Хоч помолюся з усіма».
Як зазначив секретар Вінницької і Могилів-Подільської єпархії протодиякон Владислав Демченко, до колон приєднувалися навіть ті, хто не ходить до церкви. «Я переконаний, що в дорозі кожен з них думав про воскреслого Господа. Хресна хода згуртовує людей, дає можливість згадати про існуючі Божі заповіді».
Саме біля високого хреста із зображенням розп’ятого Ісуса, що біля храму Святого Воскресіння, відбулася святкове богослужіння. Миряни молилися і цілували хрест, віддаючи шану Господу.
Тим часом святковий стіл для безхатченків накрила на честь Великоднього свята власниця декількох закладів харчування на ринку Привокзальний на ім’я Олена. Біля кафе «Перон» на території залізничного вокзалу встановили столи і пригощали безхатченків, а разом з ними людей похилого віку. На столах були пасочки, крашанки, перша і друга гарячі страви, печиво і цукерки. Бажаючим ще й наливали по 50 грамів міцних напоїв.
— Я віруюча людина, — каже пані Олена. — Серце стискається від болю, коли бачу, як люди дістають об’їдки з баків для сміття і несуть їх до рота. Нехай хоча б на свято поїдять смачно. Ми не запитуємо у людей ні документів, ні пенсійних книжок. Нагодуємо кожного, хто підійде. Добре знаю, що пенсії у більшості наших ветеранів такі, що тих грошей вистачає хіба що на хліб і молоко. 
Дивлячись, як люди жадібно тягнуться до харчів, пані Олена прийняла для себе ще одне рішення: влаштовувати такі благодійні обіди щонеділі.