На початку вчорашнього засідання Кабміну прем’єр Микола Азаров поінформував про переговори з главою російського уряду Володимиром Путіним. «Як російські партнери, так і ми у відвертій дискусії ставили питання, які гальмують розвиток і поглиблення співробітництва. Для нас це передусім проблема кабальної «газової угоди», укладеної попереднім урядом», — сказав він та додав, що доки цю «вкрай невигідну» угоду не буде переглянуто Україна щодня «збиратиме гіркий ужинок здачі національних інтересів нашими попередниками». За словами М. Азарова, під час переговорів російській стороні ставилися питання про те, чому Україна, яка знаходиться набагато ближче до Росії, ніж Німеччина, отримує газ за ціною значно вищою. «Таку довідку я особисто вручив Володимиру Володимировичу Путіну і головним позитивним результатом дискусії було те, що прем’єр Росії пообіцяв доручити своєму заступнику під час його візиту в Україну 19 квітня обговорити питання обгрунтованості формули ціноутворення на газ для України», — повідомив прем’єр.
Тож глава уряду перейшов до внутрішньоукраїнських проблем, зокрема, проблеми співвідношення доходів громадян і тарифів та цін. Похваливши уряд за цілковито правильне рішення про призначення житлово-комунальних субсидій сім’ям, для яких плата за послуги ЖКГ перевищує 10% і 15% (для непрацюючих і працюючих) їх сукупного доходу, М. Азаров висловив упевненість, що це дозволило «повністю захистити матеріально вразливі сім’ї». Утім, чи можна «життя на субсидію» назвати «повністю захищеним»?
Разом з тим М. Азаров нагадав Державній фінансовій інспекції та віце-прем’єру Віктору Тихонову про доручення Президента, котре передбачає проведення аналізу обгрунтованості визначення тарифів на послуги ЖКГ. 
Глава уряду вимагає, щоб уже до початку нового опалювального сезону запрацював Єдиний державний інформаційний центр моніторингу та реєстрації цін і тарифів в економіці і насамперед цін і тарифів на енергоносії та комунальні послуги.
Оцінюючи ситуацію на продовольчому ринку країни, М. Азаров констатував зростання цін на овочеву продукцію. На його думку, ця проблема існуватиме доти, доки не буде запроваджено нові технології вирощування та зберігання плодоовочевої продукції. Зокрема, вже восени біля міст-мільйонників мають запрацювати оптові гіперринки, котрі мають повністю вирішити проблему постачання цієї продукції, а от щодо маленьких міст та містечок, то поки там, окрім базару, не буде іншої інфраструктури, українцям залишається «брати лопату і годувати свою сім’ю». Тож прем’єр пропонує починати з найпростішого — виділити людям земельні ділянки під городи та організувати транспортне сполучення. М. Азаров закликав місцеву владу «переконливо запитати» у господарів базарів, чому уряд пішов назустріч торговцям і скасував ринковий збір, а вони, скориставшись моментом, в рази підвищують орендну плату.