Учора відбулося розширене засідання Кабінету Міністрів за участю керівників відомств, агентств та державних служб. «Це перше таке розширене засідання уряду після здійснення реформи центральних органів виконавчої влади», — сказав прем’єр Микола Азаров. Водночас він наголосив, що найголовніше завдання кожного керівника полягатиме в організації практичної роботи на шляху реалізації затверджених урядом інвестиційно-інноваційних проектів. «Практичні результати реалізації цих проектів будуть головним критерієм оцінки дієздатності та ефективності відповідного керівника міністерства чи відомства», — підкреслив М. Азаров. Із цим завданням корелюється й інше — виведення економіки до середини наступного року на докризовий рівень.

Під час засідання традиційно не обійшлося без критики дій опозиції. М. Азаров, зокрема, зазначив, що владі доводиться працювати «в умовах безпрецедентних інформаційних атак із залученням зовнішніх і внутрішніх ресурсів», а мета цих атак — дискредитація уряду та створення в країні політичної напруженості і соціальної нестабільності. «Наші опоненти звинувачують уряд у зростанні тарифів, цін на продукти харчування і пальне, так, ніби два роки тому ціни зростали самі по собі, а сьогодні винна влада», — сказав він і запропонував порівняти ситуацію в Україні й те, з чим мають справу наші сусіди і країни ЄС.

Також М. Азаров, визнавши, що в європейських країнах доходи людей незрівнянно вищі, ніж в Україні, перейшов до порівняння вітчизняних цін з цінами у країнах СНД, де рівень доходів приблизно зіставний з українським. За приклад він узяв ціни на хліб, наголосивши, що саме завдяки урядовій політиці на ринку зерна в Києві ціна пшеничного хліба перебуває приблизно на рівні 3,5—4 гривні за кілограм, тоді як в Москві — близько 11 гривень, в Баку — 9, в Мінську — 10, в Єревані — 10 гривень.

Учора уряд затвердив рішення про підвищення з 1 квітня посадових окладів працівників бюджетної сфери, а саме розмір першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки підвищено до 625 гривень.

Інші фото з цієї події  шукайте в фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.